Lugo Sala comeza o camiño en Segunda con derrota ante UD Ibiza Gasifred (3-7)

O Palacio Municipal dos Deportes de Lugo foi testemuña onte da estrea do Lugo Sala na Segunda División de fútbol sala, nun duelo marcado polo alto nivel competitivo do rival, o UD Ibiza Gasifred Ciutat D’Eivissa FS. Os visitantes impuxeron a súa experiencia na categoría cun xogo ordenado, gran circulación de balón e transicións rápidas, superando finalmente ao conxunto lucense, que non puido conter a intensidade dos ibicencos.

A pesar do resultado adverso, o técnico de Lugo Sala, Guillermo Martínez, mostrou serenidade nas súas declaracións posteriores: “Transmito unha mensaxe de tranquilidade. O traballo é bo e estou realmente orgulloso do equipo. Seguiremos traballando para alcanzar os nosos obxectivos”. Coa vista posta na próxima xornada ante o Málaga Ciudad Redonda FS, o equipo afronta o desafío coa convicción de aprender desta primeira derrota.

O encontro arrincou cun ritmo intenso e moita igualdade na primeira metade. UD Ibiza Gasifred tomou a dianteira rapidamente cun gol de Charly no minuto 3. Lugo Sala, lonxe de achicarse, respondeu con forza e logrou empatar grazas ao tanto histórico de Álex Diz no minuto 9, o primeiro do club nesta nova categoría. Con todo, unha perda en media pista permitiu aos visitantes adiantarse de novo co 1-2 no minuto 14. Lugo Sala non veu abaixo, e Iván Gemes, debutante, marcou o 2-2 tras unha xogada de estratexia a balón parado, deixando o partido igualado ao descanso.

A segunda parte foi máis física e de novo, ao terceiro minuto da continuación, Lugo Sala encaixou outro gol (2-3). O equipo local continuou loitando e logrou empatar grazas a un gol de Iago Rodríguez no minuto 30 (3-3). Con todo, o conxunto de Guillermo Martínez sufriu dous goles en rápida sucesión que colocaron o 3-5 no marcador, ambos os aproveitados polo equipo ibicenco en transicións letais.

Lugo Sala tentou reaccionar co xogo de cinco, buscando acurtar distancias, pero dous tantos máis a portería baleira de Voitre e Vicent Valdés sentenciaron o encontro, selando o definitivo 3-7. Aínda que o debut non foi o esperado, o equipo lucense mostrou escintileos de competitividade e carácter. O reto agora será aprender desta experiencia e afrontar con optimismo a próxima xornada.

FICHA TÉCNICA:

ADC Lugo Salga 1: Álvaro, Iago Rodríguez, Iván Gemes, Porto, Miguel Muñoz – cinco inicial- Saúl, Brunito, Yerai, Jose López, Diego Núñez, Álex Diz, Yago Tenreiro, Pablito, Mitxel e Porto.

VDE Eivissa Gasifred 2: Karpiak, Gastaldi, Faly, Vicent Valdés, Charly, Iker FV, Caruso, Voitre, Barbeiro, Miguel León, Álvaro e Usama.

Goles: 1-0 Charly min. 3, 1-1 Álex Diz min. 9, 1-2 Charly min. 14, 2-2 Iván Gemes min. 18, 2-3 Usama min.23, 3-3 Iago Rodríguez min 30, 3-4 Usama min. 31, 3-5 Miguel León min.32, 3-6 Voitre min. 37, 3-7 Vicent Valdés min. 39.

Tarxetas: Diego Núñez Paz (Amarela), Brunito (Amarela), Gastaldi (Amarela) e Sergio Barbeiro (Amarela).

Árbitros: José Antonio Cañas Mañas, Jesús Montero Galan, Daniel López López e Andrea de Luis Iglesia.

Incidencias: primeira xornada de Segunda División de fútbol sala masculina – Palacio Municipal dos Deportes de Lugo.